Cursus

Schildercursus 2016/2017

  • Start dinsdag 13 en donderdag 15 september.
  • Dinsdag- en donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur.
  • Maximaal 7 à 8 personen.
  • Kosten 170 euro inclusief acrylverf voor 10 lessen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het nieuws en onze cursussen.

>>Lees hier onze nieuwsbrieven

Informatie

Ik geef les aan kleine groepjes van maximaal 8 personen, op dinsdag- en donderdagavond. De begeleiding wordt afgestemd op de voorkeur van de cursist en zijn of haar artistieke aanleg en niveau. Deze is bij iedereen uniek. Ik vind het heel belangrijk om te weten van welke kunst iemand houdt en in welke stijl of techniek men graag wil werken. Dat helpt om iemand op het juiste spoor te krijgen. De cursist kiest zelf het onderwerp, dat mag zijn een landschap, portret, interieur, stilleven of juist iets abstracts. Mijn groepen bestaan uit mensen die, figuratief, expressief of heel experimenteel werken.

De cursusruimte bevindt zich boven de winkel in kunstenaarsbenodigdheden en lijstenmakerij. Er zijn schilderezels en tekentafels, potten en borden en schilderjassen en de ruimte is goed verlicht met daylight lampen. Er is een ruime voorraad acrylverf en acrylhulpmiddelen voorradig waarvan men gebruik kan maken tegen betrekkelijk lage kosten. Cursisten krijgen 10% korting op vele artikelen uit de winkel.

Behalve het figuratieve klassieke schilderen zijn thematische workshops, abstracte en experimentele schildermethoden een belangrijk onderdeel van de lessen. De cursus biedt een groot scala aan mogelijkheden en is geschikt voor beginners en gevorderden met of zonder tekentalent.
Door het eigen maken van basiskennis en het bewust omgaan met de primaire beeldelementen zoals compositie, vorm, kleur, lijn, vlak en textuur, leert men zijn eigenheid en artisticiteit steeds verder te ontwikkelen. Er is ruimte om te experimenteren met verschillende schildergereedschappen, soorten acryl- en olieverf, mediums, gels, pasta’s en additieven. De cursusduur is 10 lessen en kan telkens met 10 lessen verlengd worden.

Wat mij in het bijzonder kenmerkt is juist mijn veelzijdigheid. Ik ga graag de confrontatie aan met ideeën door te experimenteren met verschillende materialen en technieken. Dit heeft geresulteerd in een universele collectie aan kunstwerken en het beheersen van een diversiteit aan stijlen en schildertechnieken. Dit is ook mijn kracht als docent.

Locatie

Aanmeldingen voor de schilder cursus en informatie

Show Buttons
Hide Buttons