Schildercursus Agnes de Winter

Schildercursus: 2016/2017

Schilderdocent: Agnes de Winter

---

• Aanvang: dinsdag 13 september en donderdag 15 september

• 's Avonds van 19.30 uur tot 22.00 uur in

• Kunstcentrum de Waagh, Waagstraat 4, te Oldenzaal

---


Beste reader reader,

De cursus bestaat uit 10 lesavonden en kan telkens met 10 lessen verlengd worden. In de schoolvakanties en op feestdagen is er geen les. Het lesgeld bedraagt € 160. €10 extra, wanneer je gebruik maakt van het ruime assortiment aan acrylverf en acrylhulpmiddelen.

Werkwijze

Ik geef individueel les aan een groepje van maximaal 8 personen. De cursus biedt een groot scala aan verschillende werkmethodes en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden, met of zonder tekentalent. Je bepaalt zelf de keuze van het onderwerp en de techniek. We gaan stapsgewijs te werk en je leert al doende bewust om te gaan met de basiskennis en met primaire beeldelementen zoals compositie, vorm, kleuren mengen, vlak, lijn en textuur. Er is ruimte om te experimenteren met verschillende soorten verf, gels, pasta's en andere additieven.

Naar gelang je langer op les bent, leer je een eigenheid en artisticiteit steeds verder te ontwikkelen.

Meenemen

Het is erg handig om een map met beeldmateriaal te verzamelen, waarmee je graag aan de slag wilt. Schaf ook een werkschrift aan voor het maken van aantekeningen van technische tips die ik geef gedurende de les. Je dient zelf voor doeken, penselen en overig teken en/of schilder-gereedschap te zorgen: een schilders- of tekendoos met optioneel: houtskool, pastelkrijt of ander tekengerei, olieverf en medium, penselen geschikt voor olie- of acrylverf, paletmessen, scheurpalet, schone poetslappen etc. Een schilderdoek schaf je pas aan nadat het juiste formaat voor het te schilderen onderwerp is bepaald. De cursusruimte bevindt zich boven de winkel in schilder- en tekenbenodigdheden en dat is handig wanneer je tijdens de les nog iets nodig hebt. Bovendien krijg je nog eens 10% korting op vele artikelen.

In de cursusruimte staan schildersezels en tekentafels. Er zijn schildersjassen om kleding te beschermen, borden voor het mengen, glazen potten voor het reinigen van penselen en er zijn vele kunstboeken en kunsttijdschriften om je te laten inspireren. Er is koffie, thee, frisdrank, bier en wijn.

Informatie & aanmelden

Wanneer je nog niet bekend bent met mijn cursus, is een informatief gesprek aan te bevelen: 0541 522672 of mobiel 06 15855195.

Aanmelden voor de schildercursus via email: agnes.rdewinter@gmail.com.
Vermeld: je naam, telefoonnummer en of je op dinsdag- of op donderdagavond les wilt nemen en eventuele voorkeur voor specifieke onderwerpen of technieken.

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wanneer de cursus vol zit, blijft je aanmelding staan en ontvang je bericht wanneer er weer plaats is. 

---