Schildercursus: 2017/2018

Schilderdocent: Agnes de Winter

---

• Aanvang: dinsdag 10 januari en donderdag 12 januari

• 's Avonds van 19.30 uur tot 22.00 uur in

• Kunstcentrum de Waagh, Waagstraat 4, te Oldenzaal

---

Beste reader reader,

De eindperiode van dit jaar zijn vele schildervrienden druk geweest met het Sinterklaasfeest, de Kerstdagen, en sommigen genieten van een heerlijke Kerstvakantie met familie en dierbaren.
Om die reden is er een decemberstop in de cursus. Ik kan terugzien op een schilderseizoen waarin prachtig werk tot stand is gekomen en was blij verrast met een aantal nieuwe schildertalenten in mijn groepjes en de fijne sfeer onderling op de gezellige schilderavonden in de Waagh.

Willen cursisten die hebben besloten het komende cursusblok niet mee te doen, zo vriendelijk zijn zich af te melden, met een mailtje. Dan is er weer plaats voor de mensen, die zich hebben aangemeld.

Naast alles wat mensen onrust en zorg brengt, is schilderen uit hart en ziel de ontspanning om even los te laten. Alles lost op in de verf en er komt weer een verrassing uit de verf waarvan je zelf van tevoren niet weet welke kant het op gaat. Samen en toch ieder voor zichzelf verwerkt zo zijn eigen proces, including de schilderjuf zelf. De meeste cursisten komen terug in 2017 en er zijn een paar nieuwkomers.

Ik wil  graag samen met jullie op dinsdag 10 januari en donderdag 12 januari, het nieuwe jaar in luiden met een hapje en een drankje en wens allen heel veel inspiratie en schilderplezier!

Met vriendelijke groet,

Jullie toegewijde,
Agnes de Winter

 

Cursus

De cursus bestaat uit 10 lesavonden en kan telkens met 10 lessen verlengd worden. In de schoolvakanties en op feestdagen is er geen les. Het lesgeld bedraagt € 160. €10 extra, wanneer je gebruik maakt van het ruime assortiment aan acrylverf en acrylhulpmiddelen.

Werkwijze

Ik geef individueel les aan een groepje van maximaal 8 personen. De cursus biedt een groot scala aan verschillende werkmethodes en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden, met of zonder tekentalent. Je bepaalt zelf de keuze van het onderwerp en de techniek. We gaan stapsgewijs te werk en je leert al doende bewust om te gaan met de basiskennis en met primaire beeldelementen zoals compositie, vorm, kleuren mengen, vlak, lijn en textuur. Er is ruimte om te experimenteren met verschillende soorten verf, gels, pasta's en andere additieven.

Naar gelang je langer op les bent, leer je een eigenheid en artisticiteit steeds verder te ontwikkelen.

Meenemen

Het is erg handig om een map met beeldmateriaal te verzamelen, waarmee je graag aan de slag wilt. Schaf ook een werkschrift aan voor het maken van aantekeningen van technische tips die ik geef gedurende de les. Je dient zelf voor doeken, penselen en overig teken en/of schilder-gereedschap te zorgen: een schilders- of tekendoos met optioneel: houtskool, pastelkrijt of ander tekengerei, olieverf en medium, penselen geschikt voor olie- of acrylverf, paletmessen, scheurpalet, schone poetslappen etc. Een schilderdoek schaf je pas aan nadat het juiste formaat voor het te schilderen onderwerp is bepaald. De cursusruimte bevindt zich boven de winkel in schilder- en tekenbenodigdheden en dat is handig wanneer je tijdens de les nog iets nodig hebt. Bovendien krijg je nog eens 10% korting op vele artikelen.

In de cursusruimte staan schildersezels en tekentafels. Er zijn schildersjassen om kleding te beschermen, borden voor het mengen, glazen potten voor het reinigen van penselen en er zijn vele kunstboeken en kunsttijdschriften om je te laten inspireren. Er is koffie, thee, frisdrank, bier en wijn.

Informatie & aanmelden

Wanneer je nog niet bekend bent met mijn cursus, is een informatief gesprek aan te bevelen: 0541 522672 of mobiel 06 15855195.

Aanmelden voor de schildercursus via email: agnes.rdewinter@gmail.com.
Vermeld: je naam, telefoonnummer en of je op dinsdag- of op donderdagavond les wilt nemen en eventuele voorkeur voor specifieke onderwerpen of technieken.

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wanneer de cursus vol zit, blijft je aanmelding staan en ontvang je bericht wanneer er weer plaats is. 

---