Schildercursus: 2017/2018
aanvang: 5 en 7 september 2017

Schilderdocent: Agnes de Winter

---

Aanvang: dinsdag 5 september en donderdag 7 september 2017
's Avonds van 19.30 uur tot 22.00 uur in

Kunstcentrum de Waagh, Waagstraat 4, te Oldenzaal

---

Beste reader reader,

Naast alles wat mensen onrust en zorg brengt, is schilderen uit hart en ziel, de ontspanning om even alles los te laten en de ogen en handen het werk te laten doen.
Alles lost op in de verf en er verschijnt een verrassing uit de verf waarvan je van tevoren niet wist dat het die kant op zou gaan. Je leert al snel op een hele andere manier te kijken naar je onderwerp en tijdens dit proces zal ik je steeds individueel begeleiden met schilder-technische tips.
Samen en toch ieder voor zichzelf verwerkt zo zijn eigen proces.
Ontdek al doende wat je allemaal kunt, zonder dat je het weet en ervaar hoe bevrijdend kunstuiting kan werken.

Ik kijk met veel plezier terug op een vruchtbaar seizoen vol enthousiaste deelnemers en de prachtige werken van behoorlijk niveau. De introductiecursus portretschilderen was een zeer geslaagd project en ik verheug me op het weerzien van een aantal zeer veelbelovende deelnemers. Het portretschilderen concentreert zich met name op de donderdagavond, maar dat is optioneel.

Wil je leren portret schilderen?

Vermeld dat dan  bij je aanmelding en neem even contact met mij op om het een en ander goed voor te bereiden voor de eerste les. Het is eigenlijk een cursus op zich samengevat in een handig doorontwikkeld stappenplan. Een goed portret valt of staat bij geschikt fotomateriaal. Het is  goed om even persoonlijk contact met mij op te nemen, over het voorhanden beeldmateriaal, zodat we een goede start kunnen maken op de eerste les-avond.

Alvast een warm welkom aan alle nieuwe deelnemers en de oud cursisten en ik wens allen heel veel inspiratie en schilderplezier toe.

Jullie toegewijde schilderjuf,
Agnes de Winter

 

Cursus

De cursus bestaat uit 10 lesavonden en kan telkens met 10 lessen verlengd worden. In de schoolvakanties en op feestdagen is er geen les. Het lesgeld bedraagt € 160. €10 extra, wanneer je gebruik maakt van het ruime assortiment aan acrylverf en acrylhulpmiddelen.

Werkwijze

Ik geef individueel les aan een groepje van maximaal 8 personen. De cursus biedt een groot scala aan verschillende werkmethodes en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden, met of zonder tekentalent. Je bepaalt zelf de keuze van het onderwerp en de techniek. We gaan stapsgewijs te werk en je leert al doende bewust om te gaan met de basiskennis en met primaire beeldelementen zoals compositie, vorm, kleuren mengen, vlak, lijn en textuur. Er is ruimte om te experimenteren met verschillende soorten verf, gels, pasta's en andere additieven.

Naar gelang je langer op les bent, leer je een eigenheid en artisticiteit steeds verder te ontwikkelen.

Meenemen

Het is erg handig om een map met beeldmateriaal te verzamelen, waarmee je graag aan de slag wilt. Schaf ook een werkschrift aan voor het maken van aantekeningen van technische tips die ik geef gedurende de les. Je dient zelf voor doeken, penselen en overig teken en/of schilder-gereedschap te zorgen: een schilders- of tekendoos met optioneel: houtskool, pastelkrijt of ander tekengerei, olieverf en medium, penselen geschikt voor olie- of acrylverf, paletmessen, scheurpalet, schone poetslappen etc. Een schilderdoek schaf je pas aan nadat het juiste formaat voor het te schilderen onderwerp is bepaald. De cursusruimte bevindt zich boven de winkel in schilder- en tekenbenodigdheden en dat is handig wanneer je tijdens de les nog iets nodig hebt. Bovendien krijg je nog eens 10% korting op vele artikelen.

In de cursusruimte staan schildersezels en tekentafels. Er zijn schildersjassen om kleding te beschermen, borden voor het mengen, glazen potten voor het reinigen van penselen en er zijn vele kunstboeken en kunsttijdschriften om je te laten inspireren. Er is koffie, thee, frisdrank, bier en wijn.

Informatie & aanmelden

Wanneer je nog niet bekend bent met mijn cursus, is een informatief gesprek aan te bevelen: 0541 522672 of mobiel 06 15855195.

Aanmelden voor de schildercursus via email: agnes.rdewinter@gmail.com.
Vermeld: je naam, telefoonnummer en of je op dinsdag- of op donderdagavond les wilt nemen en eventuele voorkeur voor specifieke onderwerpen of technieken.

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wanneer de cursus vol zit, blijft je aanmelding staan en ontvang je bericht wanneer er weer plaats is. 

 

---