About

Agnes de Winter is geboren te Groningen in 1960. Het werk van de Groningse Kunstenares is vooral autobiografisch en ze gaat graag de uitdaging aan met verschillende schildertechnieken.

1980 - 1986 Studierichting plastische- en grafische vormgeving aan academie Minerva te Groningen. Volgde daarnaast schilderlessen bij Matthijs Roling en Gerrie Wachtmeester.

1989 - 1999 exposities in o.a. Galerie Mokum met landschappen en theaterportretten in olieverf en later met maritieme schilderijen en landschap bij Galerie Wiek XX te Nieuweschans. Naast het schilderen voerde ze opdrachten uit voor verschillende bedrijven en particulieren en ontwikkelde ze het project "Kunst in Promotie". Het ging hierbij om de integratie van kunst in promotionele activiteiten van bedrijven, sponsoren en sportorganisaties.
Naast het aankleden van bedrijfsruimtes en bussinesclubs, zijn er ook unica's en litho's als relatiegeschenk vervaardigd. Het aanbieden van deze unica's ging vaak gepaard met een uitgebreide media-exposure.

2000 - 2008 Is Agnes gedomicilieerd in Blokzijl. Haar passie voor het zeilen met haar toenmalige man en mede haar interesse van huis uit voor de scheepvaart, resulteert in een maritieme serie van verstilde waterlandschappen in olieverf, havengezichten van het historische stadje Blokzijl, en talloze aquarellen in sepia.

2008 -2016. Na het overlijden van haar echtgenoot, Boudewijn, verhuist ze naar Oldenzaal, waar ze inmiddels hertrouwd is en sedert 2009 schilderworkshops en schildercursussen geeft in Kunstcentrum de Waagh.
In 2014 kiest de wijlen cabaretier en tekstschrijver Seth Gaaikema voor haar doek in het TV programma "Sterren op het doek".

De natuur en vooral het water is een spiegel, die onder invloed van de elementen steeds weer nieuwe beelden reflecteert. Iedere keer, ieder moment is er bewegingen verandering. Zelfs het water dat de schoonheid van de natuur weerspiegelt, roept onbewust de emotie van beweging, voortkomende uit het eeuwige samenspel tussen wind, wolken, licht en landschap op.

Agnes de Winter

In haar portretten vinden we ook het element reflectie en weerspiegeling terug.

Ogen als spiegels van het zielenleven reflecteren het karakter van de persoon en geven een extra dimensie aan de indruk die deze portretten op je maken.

Agnes de Winter

Agnes liet zich inspireren door van alles wat er op haar pad kwam en gaf de vrije hand aan wat ze er mee kon richting de kunst of toegepaste kunst. Deze instelling en mede haar levenswandel, resulteert in deze autobiografische collectie van zeer gevarieerde schilderijen waarin haar fascinatie voor de omgeving, bijzondere mensen en de vrijheid om te experimenteren met verschillende technieken tot uiting komt. Niet conform aan een specifiek oeuvre, maar telkens de uitdaging aangaan om zich verder te ontwikkelen.

De kern van alles is de Creativiteit, bron waar het werk van Agnes in al haar vormen en variaties uit voorkomt.
Momenteel werkt ze aan nieuwe serie landschappen en portretten. Schilderen uit hart en ziel, deelt ze als schilderdocent nog steeds met groot enthousiasme, met haar cursisten in kunstcentrum de Waagh.

 

 

Show Buttons
Hide Buttons